Od Nove godine Općina Orašje radi od 08.00 do 16.00 sati

Ispis
Objavljeno Četvrtak, 31 Prosinac 2020

KolegijBano1

KolegijBano1
Nakon primopredaje dužnosti, načelnik Općine Orašje Marijan Oršolić održao je sjednicu s pomoćnicima koji su mu ukratko predstavili svoje službe, nadležnosti i djelatnike. Načelnik ih je obavijestio o svojoj prvoj odluci,

Odluci o radnom vremenu po kojoj od Nove godine Općina Orašje radi od 08.00 do 16.00 sati umjesto dosadašnjih 07.30 do 15.30 sati. Pauza je i dalje od u trajanju od pola sata od 10 do pola 11, s tim da će se u narednom periodu regulirati da za vrijeme pauze uvijek radi po jedan djelatnik u Šalter sali, Katastru i drugim službama koje rade sa strankama kako bi stranke koje po drugim institucijama i firmama u tom periodu imaju pauzu, mogle završiti poslove u Općini. Najavljena je i nova sistematizacija radnih mjesta i odluka o osnivanju službi gdje načelnik želi staviti naglasak na novu službu koja će se isključivo baviti pisanjem projekata, strategija, i razvojem općine Orašje kako bi se povukla veća novčana sredstava od viših institucija vlasti i međunarodnih organizacija i donatora.

Poslije Kolegija, načelnik je održao sastanak s direktorima i ravnateljima javnih poduzeća i javnih ustanova čiji je Općina Orašje osnivač kako bi se upoznao s njihovim radom i problemima. Ovaj tjedan načelnik će održati sastanke s predsjednicima Mjesnih zajednica.