Obilježen Dan općine Orašje

Ispis
Objavljeno Srijeda, 28 Listopad 2020

Dan Opcine 2020

Dan Opcine 2020
Svetom Misom u Vidovicama za sve poginule branitelje započelo je ovogodišnje skromno obilježavanje Dana općine Orašje. Središnji dio obilježavanja bila je Svečana sjednica Općinskog vijeća Orašje, a zbog aktualne epidemiološke

situacije i ograničenog okupljanja, sjednica je protekla bez nekolicine gostiju, iskrenih prijatelja Orašja i predstavnika općina i gradova iz RH, kao i predstavnika viših razina vlasti. Predsjednik OV Orašje Mario Oršolić podsjetio je na brojne važne odluke za općinu, koje su donijeli vijećnici tijekom četverogodišnjeg mandata i na naglasio kako je potvrđeno da se na temeljima prošlosti, budućnost gradi u sadašnjosti. Stoga je budućem sazivu OV poželio uspjeh u radu i da budu svjesni uloge koja će im biti povjerena.

U čestitki svim građanima općine Orašje, načelnik Stanko Vincetić je naglasio važnost datuma 23.10. kad su oslobođene Vidovice i nesebične žrtve branitelja koji su dali živote za općinu Orašje i sadašnju slobodu naroda ovoga kraja. Podsjetio je na brojne projekte koji su realizirani zajedničkim snagama, uz zahvalnost Vladama ŽP, FBiH, RH, međunarodnim organizacijama i drugim razinama vlasti. Vincetić je u prvi plan stavio otvorenje sportske dvorane, nekoliko infrastrukturnih investicija u Gospodarskoj zoni, uređenje i rekonstrukcija Osme. ulice, proširenje mreže ulične rasvjete, kanalizacija u MZ Ugljara i Donja Mahala, Centar za mentalno zdravlje, izgradnja Centra obrane od poplava i nadvišenje Savskog nasipa,  asfaltiranje dionice Magistralne ceste do Lepnice, hladnjača i niz drugih projekata u svim Mjesnim zajednicama koje nisu bile nimalo zapostavljene.

„Vjerujem da će u novom sazivu OV, kao i u prethodnom, sjediti odgovorni ljudi kako bi općina Orašje nastavila biti lider u ovom dijelu BiH, osobito kroz prekograničnu suradnju i napredak u gospodarstvu koji bi osigurao dovoljno kvalitetna radna mjesta“, poručio je načelnik Vincetić.  

Pozdravne riječi čestitke za Dan Općine Orašje, na kraju su uputili Generalni konzul RH u Tuzli Ivan Bandić i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, a u glazbenom dijelu programa nastupile su sestre Ilišević.