Digitalna pristupačnost
...

petak, 13. listopada 2023.

Gradsko vijeće Orašje dodijelilo javna priznanja
...

Gradsko vijeće Orašje na svojoj 34. redovnoj sjednici održanoj 12.10.2023. godine u Vijećnici Omladinskog Doma odlučilo je dodijeliti tri Plakete Grada Orašja i jednu Zahvalnicu Grada Orašja kao javna priznanja Grada koja će biti uručena dobitnicima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Orašje povodom obilježavanja Dana Grada 2023. godine. Dnevni red usvojen jednoglasno u 10 točaka, a nakon vijećničkih pitanja i inicijativa raspravljalo se o prijedlozima odluka o dodjeli javnih priznanja. Plaketa Grada Orašja bit će dodijeljena aktualnoj predsjedateljici Vijeća ministara BiH gospođi Borjani Krišto za osobite uspjehe u radu i djelovanju kojima je značajno doprinijela razvitku i ugledu Grada Orašja. Plaketa Grada Orašja bit će dodijeljena i predsjedniku Vlade Federacije BiH gospodinu Nerminu Nikšiću također za osobite uspjehe u radu i djelovanju kojima je značajno doprinio razvitku i ugledu Grada Orašja. A za zasluge i doprinos u obrani teritorija i naroda grada Orašja u Domovinskome ratu Plaketu će dobiti Ilija Vincetić, a Zahvalnicu Grada za iste zasluge Ivo Dominković – Bizi. Detaljnija obrazloženja ovih odluka bit će pročitana prilikom uručivanja javnih priznanja.

Nad deset dijelova parcela u Katastarskoj općini Kostrč proglašen je javni interes za izvlaštenje od vlasnika, a u svrhu izgradnje pristupne ceste do Vodocrpilišta Kostrč.

Dopunjene su i dvije odluke o prodaji gradskog građevnog zemljišta u katastarskoj općini Orašje I putem javnog nadmetanja, a Marko Vincetić razriješen je dužnosti člana Vijeća za sigurnost prometa na zahtjev Policijske uprave Orašje zbog promjene dužnosti. Na njegovo mjesto u Vijeću za sigurnost prometa imenovan je Josip Marković.

Na kraju sjednice, vijećnici su usvojili Izvješće o radu Doma zdravlja Orašje za 2022. godinu.