Digitalna pristupačnost
...

utorak, 08. kolovoza 2023.

Projekt PIPLS: Započeli radovi na rekonstrukciji pješačkih staza
...

Započeli su radovi na rekonstrukciji dijela pješačkih staza u Trećoj i Osmoj ulici u Orašju u okviru UNDP-ova projekta PIPLS. U Osmoj ulici bit će popločana pješačka staza, a u Trećoj ulici, uz popločavanje staze, bit će riješen i odvod oborinskih voda te izvršena zamjena ivičnjaka uz pješačku stazu. Izvođač radova u obje ulice je firma Dom-Invest d.o.o. Orašje, a ugovorena vrijednost radova s PDV-om za Osmu ulicu je 63.147,98 KM, a za Treću 69.023,57 KM. Pri završetku radova uz obje pješačke staze bit će posađene i nove sadnice, u skladu s napravljenim Elaboratom. U sklopu istog projekta predviđena je i rekonstrukcija ulice Oslobođenja u Matićima koja podrazumijeva zamjenu kolovozne trake i rješavanje odvoda oborinskih voda čiji radovi počinju uskoro.

Grad Orašje je bio među 10 najuspješnijih općina i gradova koji su dobili bespovratna novčana sredstva u okviru Projekta unapređenja efikasnosti lokalnih usluga (PIPLS), kojeg primarno financira Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini. PIPLS projekt ima za cilj unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje imovinom i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu.

Ukupna vrijednost ove komponente projekta (unaprjeđenje infrastrukture za javne usluge) je 2,9 milijuna KM od čega će 860.000 KM sufinancirati Švedska i UNDP, a ostatak sredstava će investirati same lokalne samouprave. Grad Orašje kandidirao je projekt „Modernizacija cestovne infrastrukture u Gradu Orašju“ vrijedan 230 tisuća KM, od čega UNDP sudjeluje s 91.849,16 KM.