Digitalna pristupačnost
...

četvrtak, 06. srpnja 2023.

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić u Orašju
...

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić održala je svoj prvi radni sastanak u Vladi Županije Posavske u Orašju na kojem je nazočan bio i gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić. Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić nakon održanog sastanka kazao je da je ministrica sudionike sastanka upoznala s aktivnostima koje Ministarstvo planira u četverogodišnjem mandatu.

Bilo je riječi o projektima koji su ranije kandidirani prema federalnoj Direkciji za ceste, ali i aktualnim prioritetnim projektima. Razgovarano je o autocesti Orašje-Brčko-Tuzla, odnosno dionici na području Županije Posavske zbog koje je potreban novi most na Savi Orašje-Županja.

Federalna ministrica Andrijana Katić je nakon sastanka u Vladi Županije Posavske u Orašju izjavila: „Zadovoljstvo mi je biti danas ovdje u Posavskoj županiji. Ovo je moj prvi sastanak, ne samo u Vladi Županije Posavske, nego općenito jedan od mojih prvih službenih sastanaka. Razgovarali smo vrlo konkretno o projektima vezanim za područje Županije Posavske. Izdvojila bih projekt sanacije regionalnih županijskih cesta i mislimo da će ti projekti biti vrlo brzo završeni, iako je konkretan rok do kraja ove godine. Što se tiče drugih projekata istaknuli bi projekt sa Republikom Hrvatskom, to je most Orašje-Županja. Iako to nije moja nadležnost, odnosno ministarstva kojeg predstavljam, svakako ćemo tu temu nominirati u razgovorima sa kolegama iz Republike Hrvatske. Od ostalih projekata, pozorno smo saslušali zahtjeve lokalnih zajednica općine Odžak, Domaljevac-Šamac i grada Orašja. Mislimo da kao ministarstvo možemo pomoći u realiziranju nekih projekata važnih za lokalne zajednice.“

Na sastanku su sudjelovali ministar prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske Pero Radić, savjetnik ministrice Katić, Josip Nikolić, zastupnik i član Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ivo Vincetić, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, načelnica Općine Odžak Nada Ćulap i Stjepan Piljić, načelnik Općine Domaljevac-Šamac.