Natjecanje u kuhanju fiša i čobanca, šahovski turnir, kazališna predstava, utrka sportskih pasa i nogometni turnir

Ispis
Objavljeno Nedjelja, 26 Listopad 2014

Cobi

Cobi
Najbolji čobanac skuhala je Lovačka sekcija Bok u subotnjem natjecanju u kuhanju čobanca i fiša. Drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjim pobjednicima iz Oštre Luke, a treće sekciji Donja Mahala. U natjecanju u kuhanju čobanca,

a u sklopu održavanja programa Dana općine Orašje, sudjelovalo je 10 ekipa, a u kuhanju fiša 7 ekipa. Najbolji riblji paprikaš skuhala je ekipa "Zwei" iz Oštre Luke. 

Ivica Leaković iz Republike Hrvatske pobjednik je međunarodnog šahovskog turnira „Orašje Open 2014“, drugi je Golubčić Luka također iz Hrvatske, a treći Ivan Zlatarević iz Ugljare. Najboljom šahisticom proglašena je Jela Oršolić. Turnir je igran po švicarskom sustavu u 9 kola prema pravilima igre Fide za brzopotezni šah.

U Kino dvorani Orašje odigrana je predstava „Noćna igra s Jesenjinom“ HNK Osijek u glavnim ulogama s Jelenom Perčin i Duškom Modrinićem. Noćna igra s Jesenjinom komorni je tekst na dvjema razinama, poput "teatara u teatru", gdje dvoje glumaca - Jakov i Marija noć provode na probi predstave o ruskome pjesniku Jesenjinu koja će se sljedećega dana premijerno izvesti. Jakov glumi Sergeja Jesenjina, a Marija Galinu Benislavsku.

Obilježavanje Dana općine Orašje završeno je u nedjelju s tradicionalnom utrkom sportskih pasa u više kategorija na Omladinskom nasipu u Tolisi i nogometnim turnirom u Kopanicama.  Cobipsi

Cobipsi
Cobipredstava
Cobipredstava

Cobisah

Cobisah