Konstituirano Općinsko vijeće Orašje, usvojena Odluka o privremenom financiranju

Ispis
Objavljeno Utorak, 29 Prosinac 2020

Kons.sjednica20.1

Kons.sjednica20.1
Svečanom prisegom vijećnika konstituiran je novi saziv Općinskog vijeća Orašje koji sukladno rezultatima Lokalnih izbora 2020. godine čini 25 vijećnika iz šest političkih subjekata. Iz HDZ BiH dolazi 17 vijećnika, tri vijećnika iz SDA,

dva iz HDZ 1990, te po jedan s liste Nezavisni-Neovisni, Pokreta demokratske akcije i Hrvatske stranke prava BiH. Od 25 vijećnika šest je žena. Jednoglasnom odlukom za novog predsjednika Vijeća izabran je Stanko Vincetić iz HDZ BiH, koji je u proteklom četverogodišnjem mandatu obnašao dužnost općinskog načelnika. Za dopredsjednika Općinskog vijeća izabran je Miralem Puran iz SDA, a na sjednici je formiran i Odbor za izbor i imenovanja na čijem je čelu Kristina Živković iz HDZ BiH. Vijećnici su jednoglasno usvojili Odluku o privremenom financiranju Općine Orašje za razdoblje siječanj-ožujak 2021.godine u iznosu 1.475.825 KM. Sjednica je okončana usvajanjem Odluke o dopuni Statuta Općine Orašje kojom je u budućem periodu, uz profesionalno, omogućeno i volontersko obavljanje funkcije općinskog načelnika.  

Novi predsjednik OV Orašje Stanko Vincetić je naglasio kako je na vijećnicima velika odgovornost da opravdaju povjerenje koje su im birači ukazali. Poručio je kako će nastaviti sa zdravom politikom stabilnosti kako bi svi skupa napravili pozitivan iskorak za svoju sredinu. „Moja vrata će biti otvorena za sve prijedloge i sugestije koji našu sredinu mogu učiniti boljom i uspješnijom. Također očekujem izvrsnu suradnju s načelnikom općine, čovjekom s velikim iskustvom, vizijom i s jako puno ideja koje mogu biti na korist svih građana“, poručio je Vincetić, te izrazio očekivanje kako usvajanje Proračuna Općine Orašje za 2021. godinu neće čekati zadnji rok.

Čestitajući vijećnicima na preuzetim mandatima, pozdravne riječi uputio je i novi načelnik općine Orašje Marijan Oršolić, te naglasio kako u narednom periodu očekuje dobru suradnju na relaciji Općinsko vijeće – načelnik općine, uz prihvaćanje svih dobrih inicijativa, bez obzira da li dolazi iz redova vladajuće većine ili od zastupnika oporbe. „Uvjeren sam kako ćemo odgovoriti na želje i zahtjeve naših sugrađana, osobito kroz rješavanje pitanja infrastrukturne izgradnje, komunalija i svih drugih pitanja za dobrobit naših građana“, naglasio je Oršolić. 

Kons.sjednica20

Kons.sjednica20