Zabrana kretanja od 20.00 svima, a do 20.00 dozvoljeno kretanje poljoprivrednicima starijim od 65 godina

Ispis

OpcinaNova

OpcinaNova
Županijski stožer civilne zaštite produžio je do daljnjeg trajanje svih donesenih zapovijedi koje su imale primjenu do 31.3. I dalje je na snazi zabrana kretanja mlađim osobama od 18 godina i starijim od 65, uz izuzetak

poljoprivrednika i pčelara kojima je dozvoljeno kretanje od kuće do njiva u traktorima i poljoprivrednim radnim strojevima bez obzira na to imaju li više od 65 godina. Takozvani policijski sat je sad od 20.00 do 5.00 sati odnosno u tom intervalu je zabranjeno kretanje svima. Stanovnici moraju na ulici i javnim površinama poštovati epidemiološke zaštitne mjere odnosno nositi maske, šal, pamučne trake i držati se odstojanja dva metra jedni od drugih.

Općina Orašje donijela je odluku o obustavi naplate zakupnine javnih površina kao jednu od mjera u općinskoj nadležnosti koja se odnosi na ugostitelje. Financijski su pomognute javne ustanove: Dom zdravlja i Dječji vrtić Pčelica, kao i Radiopostaja Orašje, a na zamolbu Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske o dodatnom angažmanu inspektora, Općinski stožer civilne zaštite donio je Odluku o ovlaštenju općinskim inspektorima da mogu provjeravati poštivanje i izvršavanje zapovjedi Županijskog stožera civilne zašite koje se tiču radnog vremena, protoka kupaca i klijenata, mjera dezinfekcije i provođenja higijensko-epidemioloških mjera u objektima kojima je dozvoljen rad.