„Dar od srca“ – donacija za učenike s posebnim potrebama OŠ Orašje

Ispis
Objavljeno Utorak, 03 Rujan 2013

NizDonatori

NizDonatori

Direktor nizozemske tvrtke Tronex Orašje Franc Oude Groen, sa suprugom Ester, i vlasnikom tvrtke Tehnomag Zlatkom Maroševićem, uručio je donaciju učenicima odjeljenja s posebnim potrebama Osnovne škole Orašje.

U sklopu projekta „Dar od srca“, koji je poslan tvrtki Tronex, učenici su dobili donaciju koja se sastoji od namještaja, didaktičkih sredstava, računala, sportske opreme, neophodnih za kvalitetan rad s djecom i njihovu igru, a tu se našao i fotoaparat koji će zabilježiti sve značajne i zanimljive trenutke. Škola u Orašju ima dva odjeljenja učenika s posebnim potrebama, njih 22, s lakom i umjerenom retardacijom, s kojima je rad individualan, ali ono što je nedostajalo je prostor u kojem će djeca zajedno raditi, družiti se, igrati i socijalizirati se, naglasila je ravnateljica Sunčana Dominković. 

Zahvalu Tronex-u za opremanje vrlo važnog odjela u OŠ Orašje uputili su i načelnik Općine Orašje Đuro Topić i Berislav Živković, u ime ministra Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike ŽP, te učenicima zaželjeli sretan početak nove školske godine. Načelnik Topić je kazao kako je Tronex prva tvrtka na ovome prostoru koja još nije počela s radom, a uključila se u humanitarni rad, što je za svaku pohvalu. Općina je, ustvrdio je načelnik, sa svoje strane pomogla da poslovanje Tronex-a uspješno starta u ovoj sredini