Pašaga Hećimović novi je vijećnik Općinskog vijeća Orašje

Ispis
Objavljeno Ponedjeljak, 01 Srpanj 2013

7.sjednica

7.sjednica

Pašaga Hećimović novi je vijećnik Općinskog vijeća Orašje iz SDA jer je prethodno Tahir Redžepović podnio ostavku Središnjem izbornom povjerenstvu. Nakon što je vijećnik Hećimović položio svečanu prisegu i potpisao izjavu na 7. sjednici

Općinskog vijeća održanoj 27.06., vijećnici su usvojili dnevni red, Izvod iz zapisnika sa 6. sjednice, prošli kroz vijećnička pitanja i inicijative, a zatim raspravljali o prijedlogu Odluke o izmjeni Odluke o novčanoj pomoći višečlanim obiteljima. Po toj odluci uvećan je novčani iznos za obitelji sa troje i više djece do 19 godina starosti bez stalnih primanja, sa dosadašnjih 80,00 na 100,00 KM. Razlog je taj što je, u Proračunu Općine Orašje za 2013. godinu, predviđen veći iznos sredstava za novčanu pomoć višečlanim obiteljima. 

Gabrijela Martinović – Dominković u svojstvu predsjednice, a kao članovi: Faruk Zahirović, Nataša Čolić i Svetlana Kamenjaš imenovani su u Popisno povjerenstvo općine Orašje za organizaciju i koordinaciju popisa stanovništva na području općine Orašje koji će biti od 01-15.10.2013. godine. 

Vijećnici su podržali Odluku o raspisivanju Javnog natječaja za članove školskih odbora osnovnih škola na području općine Orašje, kojom je predviđeno raspisivanje natječaja za škole: Ruđera Boškovića Donja Mahala, Fra Ilije Starčevića Tolisa, Stjepana Radića Oštra Luka, A. G. Matoša Vidovice i Osnovnu školu „Orašje“ Orašje. Razlog je skorašnji završetak mandata trenutnim članovima školskih odbora. Dva člana školskog odbora nominiraju se iz reda učitelja i stručnih suradnika na sjednici Učiteljskog vijeća, dva bira osnivač po proceduri koja je predviđena zakonskim propisom, a jednog nominira Vijeće roditelja. Općinski načelnik zadužen je za raspisivanje i natječaja i imenovanje komisije za provedbu natječaja.

Uz izvješća o radu: JP Komunalac, JP Radiopostaja Orašje i JU Centar za socijalni rad, usvojeno je i Rješenje kojim se utvrđuje pravo vlasništva na građevnom zemljištu u korist Mjesne zajednice Matići kao korisnika objekta izgrađenog na predmetnom građevnom zemljištu.

Izvješću o radu, izmjene i dopune Statuta i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu JU Dječjeg vrtića Pčelica Orašje jedine su točke koje nisu usvojene glasovima većine vijećnika Općinskog vijeća.

Vijećnici su Zaključkom dali suglasnost na imenovanje Marija Oršolića iz Tolise za ravnatelja Centra za kulturu Orašje.

Za kraj sjednice vijećnici i javnost su informirani o provođenju Odluke o dodjeli jednokratne novčane pomoći uspješnim studentima i studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja u akademskoj 2012./2013. godini.