Projekt Invest in LOG: Energetska efikasnost Centra za poduzetništvo Općine Orašje

Ispis
Objavljeno Utorak, 24 Travanj 2018

Centar 1

Centar 1
S ciljem povećanja energetske učinkovitosti i zaštite okoliša, Općina Orašje zaključila je Ugovor o izgradnji hibridnog fotoelektričnog sistema napajanja 10 kW/15 kWp i sistema grijanja i pripreme sanitarne vode solarnim kolektorima

na objektu Centra za poduzetništvo Općine Orašje. Izgradnjom ovog sustava stanari poslovnog inkubatora i Centra za poduzetništvo Općine Orašje ostvarit će značajne financijske uštede u vidu smanjenja troškova električne energije, zagrijavanja i potrošnje tople vode. Završetak ovih radova planiran je koncem srpnja 2018. godine. Financijska sredstva za izvođenje ovih radova osigurana su kroz EU Projekt „Invest in Lipik, Orašje & Garešnica“ – Invest in LOG koji se implementira u okviru Programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.

Opći cilj Projekta je doprinijeti održivom gospodarskom razvoju i povećanju zaposlenosti kroz stvaranje efikasnog i učinkovitog poduzetničkog eko sistema u prekograničnom partnerskom području (Orašje, Garešnica, Lipik), a njegovi specifični ciljevi su unapređenje strukture i kvalitete poslovnih usluga u poduzetničkim potpornim institucijama prekograničnog partnerskog područja i povećanje konkurentnosti i rasta MSP-a u prekograničnom partnerskom području. Ukupna vrijednost Projekta je 731.906,95 EUR-a, od čega EU financira 85 % vrijednosti Projekta (622.120,89 EUR-a), a Općina Orašje kao njegov nositelj i partneri Grad Lipik i Poduzetnički centar Garešnica sufinanciraju u iznosu od 15 % (109.786,06 EUR-a).