Javni poziv za dodjelu podrške za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje u 2018. godini

Ispis
Objavljeno Utorak, 27 Veljača 2018

Soja

Soja
U okviru projekta „Lokalni integrirani razvoj“, kojeg primarno financira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini, raspisan je Javni poziv za učešće u aktivnostima zasnivanja i proširenja

proizvodnje soje u 2018. godini. Ovim javnim pozivom pozivaju se sve fizičke osobe i registrirani poljoprivredni obrti sa područja Orašja, Odžaka, Domaljevac-Šamaca, Gradiške i Modriče da podnesu prijave za dodjelu podrške za proizvodnju soje. Podrška koja će biti pružena odabranim korisnicima obuhvaća dodjelu genetski nemodificiranog sjemena soje (non-GMO) za min. 1 ha do max. 10 ha, te osigurava  stručnu podršku za proizvodnju soje od strane projekta LIR. Fizičke osobe i registrirani poljoprivredni obrti koji ispunjavaju uvjete mogu dostaviti prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju (koja je navedena u dokumentu javnog poziva koji se može preuzeti ovdje) najkasnije do četvrtka, 15.3.2018. godine do 17:00 sati.

Aplikacije se mogu dostaviti poštom ili direktno u UNDP ured u Sarajevu:

UNDP BIH, Projekat LIR

UN HOUSE

Zmaja od Bosne bb

71000 Sarajevo

Sve prijave koje se dostavljaju direktno ili putem pošte moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na „PROJEKAT LOKALNI INTEGRISANI RAZVOJ – JAVNI POZIV ZA ZASNIVANJE I PROŠIRENJE PROIZVODNJE SOJE u 2018. GODINI“.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tijekom perioda podnošenja prijava, podnositelji zahtjeva mogu direktno uputiti pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi, na broj faksa +387 33 552 330 ili e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..