Dani općine Orašje: Sajam ženskog poduzetništva, malonogometno natjecanje i etno glazbeni festival

Ispis
Objavljeno Subota, 21 Listopad 2017

Daniopcine17 2

Daniopcine17 2
U sklopu prvoga dana obilježavanja Dana općine Orašje na stadionu Goal u Orašju održano je prvenstvo osnovnih škola Županije Posavske u malom nogometu. Na prvenstvu, koje je organizirao Športski savez općine Orašje,

uz pokroviteljstvo Općine Orašje i Nogometnog saveza Posavske županije, sudjelovali su učenici svih sedam osnovnih škola s prostora Županije Posavske. Najviše uspjeha imali su učenici osnovne škole Vladimira Nazora iz Odžaka koji su svladali vršnjake iz osnovne škole Stjepana Radića Oštra Luka-Bok. U utakmici za treće mjesto učenici iz osnovne škole fra Ilije Starčevića iz Tolise bili su bolji od momčadi iz osnovne škole Ruđera Boškovića iz Donje Mahale.

Sajam ženskog poduzetništva otvorio je načelnik Stanko Vincetić, a uz njega i ostale stanovnike, sajam su posjetili predsjednik Općinskog vijeća Mario Oršolić, ministri u Vladi Županije Posavske Darko Kasap i Meho Delić, te direktor Centra za poduzetništvo Orašje Miroslav Maroš. Nakit, vina, med, domaći sokovi, suveniri, ukrasne flaše samo su mali dio ponude koji se mogao kupiti na Sajmu, a sve plod ruku vrijednih ženskih poduzetnica. Organizator Drugog Sajma ženskog poduzetništva, a prvog u sklopu obilježavanja Dana općine bilo je Udruženje žena Posavski cvijet Orašje. Sajamsku manifestaciju svojim nastupom upotpunile su članice KUD-a Ravnica Oštra Luka – Bok, koje su se predstavile s čipkarskim proizvodima.

Program prvog dana obilježavanja Dana općine Orašje završio je u Kino dvorani s glazbenim festivalom Ethno Plugged In na kojem su se obradama raznih pjesama predstavile dvije etno skupine: Čuvarice iz Rame, te MedjuWodje iz Garešnice. 

Daniopcine17 1

Daniopcine17 1

Daniopcine17 3

Daniopcine17 3